Acupunctuur

Acupunctuur is een al duizenden jaren oude methode in de Chinese gezondheidsleer. Hoewel acupunctuur vooral bekend staat als pijnbestrijding, is het meer dan alleen een manier om pijn te verlichten. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) worden de begrippen energie en evenwicht gehanteerd. Energie (Qi – spreek uit Tjsie) is de motor van alle denkbare levensprocessen. De energie stroomt langs twaalf hoofdmeridianen en een groot aantal hulpmeridianen. Deze liggen net onder de huid en corresponderen met bepaalde organen en hun functies. Op het lichaam zitten bepaalde punten die als poorten voor de ‘Qi’ fungeren.

De acupuncturist kan snel en trefzeker bepalen welke energiestromen (meridianen) verstoord zijn. Met flinterdunne naalden, laser of infrarood wordt dan pijnloos geprobeerd deze energiestromen weer te herstellen. Te snel stromende energie wordt afgeremd en blokkades worden opgeheven. Het resultaat is bijzonder doeltreffend!

Wat kun je verwachten van een acupunctuur behandeling?

Met acupunctuur prikkel je de juiste meridianen om het lichaam weer goed zijn werk te laten doen. Belangrijk is natuurlijk om de juiste meridianen te prikkelen. De behandeling start daarom met een polsdiagnose. Er wordt dan via de pols getest welke punten het beste zijn om je klacht te verhelpen. Stap voor stap zullen er dan naalden geprikt worden. Veel mensen zijn bang voor de pijn, maar hier wordt echter met speciale naalden gewerkt, welke je amper tot niet voelt.

Er ontstaat langzaam een intense rust. De naalden blijven even zitten, terwijl je ontspant. Soms voel je op een aantal punten gelijk verlichting, maar dit kan natuurlijk ook later komen. Tijdens deze rust worden de naalden even geprikkeld voor een optimaal resultaat. Na ongeveer 30 tot 45 minuten worden de naalden verwijderd. Echter gaat het lichaam daarna pas echt aan de slag. De behandeling werkt nog dus nog door!

Voor een blijvend resultaat kan een vervolgafspraak nodig zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van de klacht.

Klachten welke te ondersteunen zijn met acupunctuur
De mogelijkheden van acupunctuur zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan:

Hormoonstelsel
Zenuwstelsel
Huidproblemen
Luchtwegen aandoening
Spijsvetring aandoening
Gewrichtsklachten
Bewegingsapparaat
Bloedcirculatie, Bloedafwijking
Allergie en voedsel intoleranties
Psychische klachten
Chronische klachten
Neurologische aandoening
Gewichtsklachten, obesitas
Verslaving drugs, alcohol, nicotine en/of suiker

Therapeut:

Het acupunctuur consult wordt uitgevoerd door Samir Alim. Een acupuncturist gespecialiseerd in de Chinese acupunctuur, in combinatie met pols-diagnostiek. Met diverse testen gaat hij nog dieper tot de kern.

Kosten en mogelijkheden:

De kosten van de behandeling zijn € 57,50.

Afspraak maken? Vul het onderstaand formulier in om u aan te melden voor een behandeling.