Cupping Therapie

Cupping therapie is een oude manier van helen van de spieren en ontgiften. Deze therapie wordt al eeuwen gebruikt in het oosten en is nu ook bij ons mogelijk om te ervaren. Voor de cupping therapie worden speciale cups gebruikt, welke lijken op kleine bolle jampotten. Deze cups hebben een speciale vorm en stroomlijning om hun werk goed te kunnen doen. Door eerst warme lucht in de cups te plaatsen en daarna meteen op de huid te zetten, ontstaat er een speciaal vacuüm effect.
Door de vacuüm trekkracht van de cup worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, met als gevolg algehele ontspanning.

Cupping heeft een enorme dieptewerking. Met deze dieptewerking kan de door de lagen van je huid, spieren en zenuwen heen, om zo de doorbloeding, genezing en ontgifting te bevorderen. Denk hierbij aan diverse mogelijkheden als problemen aan het bewegingspapparaat, rugklachten, gewrichtsklachten en nog veel meer.

Is cupping therapie pijnlijk?

Cupping is niet pijnlijk. Je voelt soms een trekkende kracht aan de huid en spieren. Verder is het nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek waar de cup vacuüm gezogen was, een dieprode plek te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel.

Het effect van cupping therapie

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verslakking opgeheven. Door de negatieve druk in de glascups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd, de vulling van de bloedvaten in de huid, de huidtemperatuur gaat omhoog, metabolisme van het huidweefsel versterkt, zweet- en andere klieren werken beter. Niet alleen “oud” bloed wordt weggehaald, maar ook oude gifstoffen uit de oppervlakte van de huid. Ook de reactie op de spieren zijn intens, waarbij de bloedvezels in de spieren geactiveerd worden als response op de stimulatie van de capillaire vaten. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren faciliteert de bloedstroom, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Ook de lymfe-afvloed zal verbeteren. Gewrichten, zeneuwstelsel en de spijvertering zijn ook onderdelen waarbij cupping kan helpen. Vele top sporters zweren bij cupping om hun gezondheid en energie te bevorderen.

Hoe snel merk ik het effect van cupping therapie?

Vrijwel meteen! Uiteraard werkt dit nog door, maar de eerste verlichting is meteen duidelijk merkbaar. Pijn wordt minder, het lichaam wordt rustiger en de meeste klachten zijn bij de eerste behandeling al verlicht. Natuurlijk is het afhankelijk van je klacht in hoeverre deze verlichting is en of je een herhaalafspraak nodig hebt.

Gasttherapeut:

De cupping therapie wordt gegeven door Samir Alim. Hij geeft consulten in acupunctuur en cupping en gespecialiseerd in oosterse geneeskunde.

Kosten en vergoeding:

Een cupping behandeling kost € 57,50 en duurt ca. 45-60 minuten.
Afhankelijk van de zorgverzekeraar en je polis is er een (gedeeltelijke) declaratie mogelijke.
Kijk bij vergoedingen of jouw verzekeraar erbij staat.

Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor een behandeling.