Familieopstellingen

Hoe werken familieopstellingen?

Familieopstellingen brengt onbewuste zaken naar de oppervlakte. En dat kan vaak met weinig tot geen woorden. Het is namelijk een energetisch systeem. Je doet de familie opstelling zonder dat je familie erbij is, dus je kunt antwoorden krijgen op vragen, waar je familie je die antwoorden niet wil geven. En al zijn ze er niet bij, toch kunnen familieleden na afloop ineens verrassend anders gaan reageren.

Wat gaan we doen tijdens deze familieopstellingen?

Onder de ervaren begeleiding van Saskia Basten gaan we enkele opstellingen doen. Elke opstelling duurt ongeveer een half uur. Saskia zorgt voor een veilige setting waarin er ruimte is voor iedereen. Er is ruimte voor een aantal mensen om een vraag in te brengen.

Naast mensen die een vraag inbrengen, is er ook een aantal representanten, die in de opstelling een familielid representeren.

Als je bij een familieopstelling aanwezig bent, ontdek je dat het niet veel uit maakt of je zelf een vraag inbrengt, of dat je aanwezig bent als representant. Ook de representanten leren een hoop over zichzelf en hun eigen familiesysteem. Daarom hanteren we ook een toegangsprijs voor deelname, of je nu komt met of zonder een specifieke vraag.

Klik hieronder om je aan te melden!

Gastdocente:

De familieopstelling wordt gegeven door Saskia Basten. Zij is eigenaresse en organisator van het Huis voor Zingeving, Transformatie coach, traineren Engelen coach. Ze is door haar opleidingen en werk met familieopstellingen in contact gekomen en er verliefd op geworden. Tegenwoordig leert ze anderen ook (coaches en therapeuten) hoe zij Familieopstellingen moeten begeleiden
Lees meer over haar via deze link.

Data en kosten:

Er zijn familieopstellingen op 21 november van 19.30 tot ca. 22.00 uur

De kosten voor de avond zijn 30,- per deelnemer, inclusief koffie en thee met lekkers.

De cursus wordt gegeven aan 6 tot 12 deelnemers, dus we werken met een kleine groep.

Meld je aan via de onderstaande button.

Aanmelding is pas definitief na betaling en aanmelden gaat eenvoudig via de bovenstaande button.

Ieder mens wordt sterk beïnvloed door zijn afkomst, door zijn familie. Voor een deel ben je je hier bewust van, maar een deel is ook onbewust. Je bent namelijk ook op een energetisch niveau met je familie verbonden, ook als je geen contact meer hebt met (een deel van) je familie. En als je last hebt van bepaalde familieleden of familiezaken, dan is erover praten vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. In zo’n geval is een familieopstelling een prachtig instrument.

Een familieopstelling laat op eenvoudige wijze zien hoe de verhoudingen zijn in een familie. Dit noem je een familiesysteem. Het geeft inzicht in bestaande verhoudingen, hoe deze verstoort kunnen zijn en hoe ze weer in beweging gebracht kunnen worden. Je kunt met een familieopstelling in korte tijd veel verandering brengen in een familiesysteem.

De 5 meest gestelde vragen over familie opstellingen.

1: wat zijn familie opstellingen?

Familie opstellingen zijn een vorm van therapie waarin je niet zozeer kijkt naar jou als persoon alleen, maar ook naar de familie waar je uit komt. Je kunt hiermee dingen die niet bespreekbaar of niet gezien worden, naar boven halen en zichtbaar maken. In hoeverre wordt je beïnvloed door zaken en personen uit jouw familie. Het gaat dan om dingen die nu kunnen spelen, maar ook uit het verleden. Familie opstellingen geven inzicht en werken helend.

2: Kan iedereen meedoen aan familie opstellingen?

Ja, iedereen kan meedoen. Het is wel fijn en belangrijk dat je met een open houding komt en bereid bent om mee te doen aan een opstelling.

3: Hoe werkt familie opstellingen?

Het interessante van familie opstellingen is dat we eigenlijk niet echt goed weten hoe het werkt, alleen maar dat het werkt. Je werkt niet op het niveau van praten of kennis, maar op een veel dieper niveau van energie en zielenkennis. Dit is niet goed uit te leggen, maar werkt ook door op jou op een diep niveau.

4: Welke inzichten geven familie opstellingen?

Familie opstellingen kunnen heel diverse inzichten geven. Het kan gaan over de verhoudingen binnen een familie. Maar het laat ook vaak zien waar bepaald gedrag vandaan komt. Je kunt hierbij denken aan thema’s als: Waarom kan iemand geen liefde tonen? Waarom is iemand boos? Waarom lijkt iemand altijd afwezig voor jou? Waarom is er spanning in de familie?

5: Blijft de energie van familie opstellingen nog hangen bij de deelnemers na de workshop?

Familie opstellingen zijn een energetisch systeem. Op het moment dat de opstelling plaats vindt is de energie sterk en zet een heleboel in beweging. Als de opstelling klaar is, zal deze energie snel verdwijnen en deelnemers nemen die niet mee naar huis. Wel werken de inzichten die worden gekregen nog langere tijd door.