In contact met jezelf via de 5 elementen

Wil jij je lichaam positief gaan beïnvloeden en zelf in staat zijn om klachten die je ervaart te verminderen? En wil je meer leren over de traditionele Chinese geneeskunde? Dan is deze cursus iets voor jou!

Wat houdt de cursus in contact komen met de vijf elementen in?

In deze cursus behandelen we in 5 avonden de belangrijkste organen in ons lichaam. Deze doorlopen we via de 5 elementen cyclus van de Traditionele Chinese geneeskunde. De 5 elementen cyclus is een “systeem” vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde. Hiermee verklaren ze de werking en verloop van energie, daarmee ook de oorzaak van ziekten. Het is één van meerdere systemen om dit te doen.

In deze cyclus zijn 5 elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese wetenschap zijn zij ontstaan vanuit universum, “De hemel (universum) geeft 5 elementen en de mens werkt ermee.”  Hiermee bevestigen ze ook meteen onze sterke verbinding met het universum, je ziel en eventueel eerdere zielservaringen.

Ieder element is verbonden met organen in ons lichaam en de daarbij behorende emoties/uitingen. Door je te verdiepen in deze elementen leer je welk element (en daarmee welk orgaan) in jouw lichaam in balans, en welke juist uit balans is. Als je immers weet waar het vandaan komt, kun je het ook gaan aanpakken!

Binnenkort

06 september

Cursus In contact met jezelf via de 5 elementen

6 september 2018 185.00 8 Plekken Beschikbaar
Aanmelden

Deze cursus neemt je mee op reis naar de wereld van de 5 elementen. We leren wat Yin en Yang – de basis van de vijf elementen – is, we leren de 5 elementen, de organen en hun bijpassende uitingen. We leren waar de organen zich in ons lichaam bevinden, wat hun werking is (zowel Westers als Chinees) en hoe we contact kunnen maken met het orgaan. Voor elk orgaan leren we verschillende technieken hoe we deze kunnen beïnvloeden. Dit gaan we in de les met elkaar en op elkaar oefenen.  Tevens zal er iedere les een meditatie plaatsvinden welke is geschreven op het orgaan.

Na de les krijg je een reader mee, waarin alle oefeningen omschreven staan en ook twee recepten die je thuis kunt maken, zodat je thuis aan de slag kunt met wat we hebben geleerd en hiermee het zelf herstellend vermogen van je lichaam kunt activeren.

Wat leer je tijdens de cursus in contact komen met jezelf en de vijf elementen?

Na de vijf avonden werken met jezelf en de vijf elementen weet jij:

  • wat Yin en Yang is en wat de vijf elementen-cyclus inhoudt.
  • Kun je uitingen van de vijf elementen bij jezelf herkennen
  • Weet je waar de organen liggen en wat hun basiswerking is.
  • Ken je verschillende oefeningen die het lichaam positief beïnvloeden
  • Ken je verschillende recepten om je lichaam positief te beïnvloeden

De cursus in contact komen met jezelf en de vijf elementen is voor iedereen geschikt:

De cursus is geschikt voor iedereen. Ben je beginner, dan is de mooie eerste stap in de wereld van het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Gezien de cursus best uitgebreid is aan informatie kan het ook de mensen met iets meer ervaringen iets nieuws brengen.

Gastdocente:

De cursus wordt gegeven door Marleen Verhoeven. Zij is Tuina therapeut en werkt dagelijks met de vijf elementen van de Chinese geneeskunde. Haar ervaring geeft de cursus de extra,s die niet in boeken te vinden zijn.

Data en kosten cursus in contact komen met jezelf via de vijf elementen:

De cursus start op 6 september 2018 en duurt vijf avonden. Elke avond staat in het teken van een element. De kosten voor de cursus bedragen €185,- Dit is inclusief koffie/thee en water met lekkers. Ook ontvang je de besproken theorie om alles nog eens na te lezen in een reader. De avonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur

Alle data van de lessen zijn op de donderdagen:
6 september, 20 september,  4 oktober, 18 oktober en 1 november 2018

De groep wordt maximaal 8 personen, dus VOL= VOL
Meld je snel aan via onderstaande knop!