Kennismakingsworkshop Mindfulness voor kinderen

Altijd al eens willen kijken of mindfulness iets is voor jouw kind? Dan kun jij dat samen met je kind ontdekken! Zie je dat je kind tegen diverse dingen aanloopt en wil je de mogelijkheden ontdekken om dit op te lossen? Tijdens de kennismakings workshop voor kinderen kun je dat ervaren!

Waarom mindfulness voor kinderen?

Mindfulness heeft al op diverse fronten zijn doel bewezen bij volwassenen. In het hier en nu en op een andere manier tegen het leven aan kijken heeft al vele volwassenen de juiste richting gegeven. Waarom dan niet voor kinderen?
Door middel van mindfulness komen kinderen weer terug in contact met zichzelf. Hun oorsprong te ontdekken en hun innerlijke kracht te ervaren. Ze leren door middel van oefeningen hun lijf, hun emoties en hun gedachten kennen. Door meer mindful in het leven te staan leren ze bewuster te ZIJN. In onze huidige samenleving moeten we allemaal zo veel, er gebeurt zo veel en we krijgen zo veel prikkels binnen dat het weer terug bij onszelf komen een uitdaging is.
Met mindfulness leren kinderen terug te keren naar de rust in zichzelf en daarmee leren ze hun aandacht in het moment te vergroten. Dit kan behulpzaam zijn in schoolse situaties maar ook zeker in sociale situaties. Kortom, een mooie vaardigheid om aan te leren voor ieder kind.

Wat gaan we doen tijdens de kennismakingsworkshop: mindfulness voor kinderen?

We zullen tijdens dit uur aan de slag gaan met verschillende speelse oefeningen en praten over onze ervaringen tijdens de oefeningen. Want mindfulness is eigenlijk het bewust worden van wat we aan het doen zijn, wat we ervaren en hoe we dingen beleven. De oefeningen zullen bestaan uit meditatie en ademhalingsoefeningen, maar ook bewegingsoefeningen om meer in contact te komen met ons lichaam. Deze workshop is echt bedoeld om een eerste kennismaking te doen met mindfulness en te kijken of dit iets is voor je kind. Maar we gaan er vooral natuurlijk een fijn uur van maken samen. Uiteraard mogen de ouders bij de workshop blijven als ze dat willen.

Gastdocente:

De kennismakings workshop mindfulness voor kinderen wordt gegeven door Nicole in ’t Zand. Zij is kindercoach met een specialisatie in mindfulness in haar eigen praktijk Your Kids Coach. Als geen ander weet zij de kinderen te raken en meer in hun eigen bewustwording te ontwikkelen.

Binnenkort

29 augustus

Kennismakingsworkshop: mindfulness voor kinderen

29 augustus 2018 5.00 7 Plekken Beschikbaar
Aanmelden

Effecten op kinderen

De effecten op kinderen variëren natuurlijk per kind, maar in de regel heeft mindfulness bij kinderen effecten zoals:

  • Kinderen ervaren meer rust. Zowel in hun hoofd als ook in hun lijf. Dit zorgt ervoor dat ze zich beter kunnen concentreren en daarmee zullen (leer)prestaties verbeteren. Ook zullen ze minder impulsief reageren op situaties.
  • Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en genieten meer van de dingen die ze meemaken. Dit heeft te maken met het afnemen van negatieve gedachten en het leren omgaan met piekeren.
  • Een betere nachtrust, beter kunnen ontspannen.
  • Het meer in contact komen met hun gevoel. Kinderen maken kennis met hun gevoelens en leren ze accepteren als iets ‘wat er nu eenmaal bij hoort’.
  • Meer compassie voor anderen en ook voor zichzelf. Ze leren minder streng zijn voor zichzelf. Wat uiteindelijk zeker voor kinderen met faalangst een heel mooi effect is van mindfulness.

Kosten, leeftijd en data:

De kennismakings workshop mindfulness voor kinderen wordt gegeven op 29 augustus van 14.30 -15.30 uur.
De kosten hiervoor zijn €5,00
We houden van goede begeleiding en daarom is er plaats voor 8 Personen.
De plaats voor je kind is pas definitief na betaling. Aanmelden kan via de bovenstaande button.