Mandala tekenen; een portret van je ziel

De mandala is een mooi en traditioneel oersymbool van verbinding om tot diepere stilte en inzichten te komen. In het boeddhisme wordt de mandala gebruikt om tot zelfinzicht en innerlijke stilte te komen door hierop te mediteren

Wat houdt de workshop Mandala tekenen in?

In deze workshop heb je de mogelijkheid om jouw eigen mandala te ontwerpen en te schilderen in jouw eigen zielentaal. De mandala is een mooi en traditioneel oersymbool van verbinding om tot diepere stilte en inzichten te komen. Je legt als het ware je ziel, je onderbewuste weer in de mandala. Tijdens deze dag ga je leren een mandala te ontwerpen, op te bouwen en stap voor stap uit te voeren. Dit proces brengt ook een innerlijke bewustwording met zich mee, waardoor spiritueel steeds verder ontwikkeld.

Hoe is de workshop Mandala tekenen opgebouwd?

De workshop bestaat uit twee onderdelen; het ontwerpen van jouw mandala en het schilderen van jouw mandala in kleur. Deze is verdeelt over de gehele dag

Binnenkort

Een overzicht van onze meest actuele cursussen.

15 oktober

Mandala tekenen; een portret van je ziel

15 oktober 2018 135.00 75.00 6 Plekken Beschikbaar
Aanmelden

Eerste deel:

Wij gaan de vorm van de mandala gebruiken om je eigen (diepste) verlangens van je ziel in een beeldtaal om te zetten. Door in gesprek te gaan met elkaar en door middel van een aantal vraagstellingen te beantwoorden kom je tot jouw eigen beeldtaal. De associaties die je krijgt door de vragen die gesteld worden zullen je helpen tot een beeldvorming.

Je tekent met behulp van eigen inzicht of bestaande voorbeelden jouw eigen ontwerp.

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich op zijn gemak en veilig voelt, kies ik voor kleine groepjes zodat iedereen veel persoonlijke aandacht kan krijgen in het proces.

Je gaat dieper kijken naar jouw eigen waarheid. Samen gaan we jouw verlangens vertalen naar een beeldvorm en krijg je een “portret van je ziel”. Het is een proces die gaat van binnen naar buiten, met als eindresultaat een unieke persoonlijke mandala.

*LUNCHTIJD (neem zelf je eigen lunch mee, koffie/thee wordt voorzien)

Tweede deel (na de lunch):

Door middel van een meditatieve oefening maak je weer verbinding met jouw tekening en ga je bepalen welke kleuren passen bij jouw ziels-mandala. Deze middag ga je verder met jouw ontwerp en het overbrengen op een stevige ondergrond en schilderen in kleur. Je hebt geen speciale ervaring nodig voor het schilderen, onze docent zal je uitgebreid begeleiden

Aan het eind van de workshop neem je jouw eigen ontwerp en geschilderde mandala mee naar huis.

In de workshop mandala tekenen is inbegrepen:

  • Alle materialen, zoals papier, potloden, kleur materiaal
  • koffie/thee en iets lekkers.
  • Het maken van je eigen mandala ontwerp.
  • Je eigen mandala geschilderd in kleur.

Gastdocente Workshop Mandala tekenen:

De workshop wordt gegeven door onze huis kunstenares Sandra Leenhouwers.
Zij heeft al jaren ervaring en haar spirituele teken kennis verder opgedaan in India waar zij in de leer is geweest om diepere betekenis in boeddah tekenen te ontdekken.
Het idee voor deze workshop is ontstaan doordat zij graag mandala tekeningen ontwerpt. Zij maakt deze vaak in opdracht voor bedrijven waarbij zij begint met het logo als uitgangspunt. Alle activiteiten die het bedrijf aanbiedt en omschrijft zet ze om in een beeldtaal. Zij ontwerpt met deze gegeven informatie een mandala. Een van haar creaties is te zien op onze muur in het Spiritueel Centrum.

Data en kosten workshop Mandala tekenen:

De workshop staat gepland op maandag 15 oktober (herfstvakantie) van 10.00 -18.00

Normaal kost deze workshop € 150,-  maar ter introductie kost deze workshop nu slechts
€ 75 euro p.p. voor de gehele dag

Deze workshop is voor iedereen die meer zelfinzicht wil krijgen en zijn/haar creativiteit wil aanspreken. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen of schilderen.

Er zijn minimaal 4 deelnemers nodig voor een goede verbinding te maken en de groep wordt  maximaal 6 deelnemers.