Marleen Verhoeven

Mijn naam is Marleen Verhoeven en vanaf mijn 17e ben ik werkzaam in de zorg. Het zorgen voor anderen heb ik altijd graag gedaan, maar ergens ontbrak er altijd een puzzelstukje. Het voelde alsof ik door anders werken meer kon doen, maar ik kon er nooit de vinger opleggen.

Rondom mijn 21e is spiritualiteit bewust op mijn pad gekomen, wat al snel werd aangevuld in cursussen en opleidingen in de natuurgeneeswijze (onder andere de Chinese Geneeskunde). Daar vond ik het ontbrekende puzzelstukje en ontdekte het zelf herstellend (en zelfgenezend) vermogen van ons lichaam en hoe mooi dat wel niet is.

In de (huidige) zorg is veel gericht op symptoombestrijding (zeker bij de klachten die niet een duidelijke ziekteoorzaak hebben), al dan niet ondersteund door medicijnen en therapieën. Hierin maken we te weinig gebruik van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, in al zijn aspecten. Dit komt ook mede door kennis tekort.

Gelukkig zien we hier steeds meer een verschuiving in komen. Door middel van massages zet ik het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer in werking en dat brengt klachtenvermindering met zich mee.

Nog belangrijker vind ik dat mensen zelf die kennis hebben. In mijn behandelingen geef ik iemand dan ook oefeningen mee en leer ik ze inzien waar het vandaan komt. Daarnaast geef ik cursussen om die kennis over te dragen. 

Ik merk doordat ik zowel Westers als “alternatieve” kennis over gezondheid bezit dit elkaar versterkt. Ik hoop eraan bij te dragen dat ergens in de toekomst de ‘alternatieve’ geneeswijze niet meer alternatief is.

Docent bij:

Scroll naar bovenzijde