Workshop Boeddha hoofd tekenen;
basis workshop thangka tekenen.

Al eeuwen volgen de thangka masters een bepaald stramien om de boeddha te kunnen tekenen en schilderen. Dit is voor velen een onderdeel van hun boeddhistische geloof en levenswijze. De boeddha en zijn leer staan centraal in het leven van deze mensen. Wil jij het ook leren? Dat kan! Geef je dan snel op voor de workshop! Het gezicht van de oer boeddha tekenen is de eerste stap in het proces van thangka tekenen.

Binnenkort

Een overzicht van onze meest actuele cursussen.

Wat is Boeddha hoofdtekenen?

Al eeuwen volgen de thangka masters een bepaald stramien om de boeddha te kunnen tekenen en schilderen. Dit is voor velen een onderdeel van hun boeddhistische geloof en levenswijze. De boeddha en zijn leer staan centraal in het leven van deze mensen. Een bijzondere energie om je mee te verbinden. Boeddhisten geloven dat je tijdens het mediteren de eigenschappen van de getekende goden tot je kan nemen en je hierdoor kan transformeren.

De workshop start met een verbindende meditatie met de Sakyamuni boeddha , waarna je aan de slag gaat met het opbouwen van een hoofd op papier. Stap voor stap zal Sandra je begeleiden in het tekenproces, zodat je aan het eind van de avond een prachtige boeddha zelf getekend hebt.

Wil jij ook graag meer ontdekken over Boeddha hoofd tekenen en zelf zijn energie ervaren?

Dan zal deze workshop jouw creativiteit en spiritualiteit aanspreken. Je komt meer te weten over de oer-boeddha genaamd Sakyamuni en je leert je verbinden met zijn energie door middel van een meditatie en het tekenen van zijn hoofd en gezicht. Speciaal omdat deze workshop veel begeleiding verreist, zal de workshop in een klein groeps verband zijn. Zo kan iedereen stap voor stap Boeddha hoofd tekenen leren.
Deze workshop is voor iedereen, met en zonder tekenervaring.

Wat kun je na de workshop Boeddha hoofd tekenen?
Je kunt na deze workshop een boeddha hoofd tekenen in de juiste facetten volgens de Indiase leer. Daarnaast geeft de workshop  je een perfecte basis voor het volgen van de rest van de thangka tekeningen zoals Medicijn boeddha, Bodhisattvas, Tara’s en Dharmapalas.

Bij de workshop boeddha hoofd tekenen zit inbegrepen:

  • Alle materialen.
  • koffie/thee.
  • meditatie en verbinding met Sakyamuni boeddha.
  • tekening van het boeddha hoofd.

Gastdocente Boeddha hoofd tekenen: De workshop word gegeven door onze huiskunstenares Sandra Leenhouwers.

Sandra is in de leer geweest bij een master thangka schilder in Noord India, waar ze de Tibetaans- boeddhistische traditie van boeddha’s tekenen heeft geleerd tijdens een intensieve training. Zij wil haar opgedane kennis graag doorgeven in deze workshop waar ze je leert een  boeddha hoofd te tekenen volgens de traditionele regels van het thangka tekenen zoals in Noord India, Nepal en Tibet

Data en kosten Workshop Boeddha tekenen:

De workshop wordt gegeven op dinsdagavond 18 september van 19.30 – 22.30/23.00
De kosten zijn € 37,50 euro p.p.

Voor deze workshop geldt een minimum van 4 en maximaal 8 deelnemers.