Lezing: het Keltische Jaarwiel

De jaargetijden zijn duidelijk vastgesteld, maar toch lijkt het of het niet stroomt met de tijd van nu.De oude culturen van vroeger leefde met de natuur, met een ander ritme. Wil jij meer weten over dit ritme en meer inzicht over de energie en de kracht van de natuur? Kom dan naar de lezing Het keltische Jaarwiel!

Wat gaan we vertellen tijdens de lezing Het Keltische Jaarwiel?

In de tijden vóór onze jaartelling leefden in noordwest Europa de Germanen en de Kelten. Hier, onder de rivieren in Nederland, ontstond een beetje een mengelmoes van beide culturen. Zowel de Germanen als de Kelten waren een landbouwvolk, sterk verbonden met Moeder Aarde en Vader Zon. Op de ritmes van de landbouw en van de Zon markeerden de Kelten hun acht jaarfeesten.  

Die feesten worden nog steeds gevierd. Niet alleen door druïden en heksen, maar ook in onze Christelijke cultuur vieren we bijvoorbeeld Ostara als Pasen en Yule als Kerstmis.

Maar wie dieper kijkt, ziet hoe de jaarfeesten invloed hebben in ons eigen lichaam en op onze levenswijze. Wie snapt hoe dit werkt, hoeft niet meer tegen de stroom in te roeien. Wie mee weet te bewegen met dit ritme van de natuur beleeft het leven als een feest van ‘aanwezig zijn’ en manifestatie. 

Data en kosten Lezing Het Keltische Jaarwiel

De lezing wordt gehouden op dinsdag 6 oktober bij Spiritueel Centrum Jasmijn in de Gondelstraat 2. We starten om 19.30 uur en IngerMarlies verteld ongeveer ruim een uur over het Jaarwiel. Daarna is er ruimte voor vragen.

De kosten zijn € 12,50 inclusief een kopje kruidenthee of koffie met lekkers

Aanmelden kan eenvoudig via de roze aanmeld button. Je aanmelding is pas definitief na betaling.

 

Over gastdocente IngerMarlies

In deze lezing over het Keltische Jaarwiel neemt IngerMarlies Leeuwenburgh je mee langs de feesten op het Keltische Jaarwiel en vertelt ze over godinnen en goden die volgens de Keltische mythologie de seizoenen aansturen. Zij heeft in Waalwijk haar eigen praktijk het Huis voor Vrouw en Wijsheid.